feladó ('9c26142b9d3159')

Mikor van gyereknap? Gyereknapi ajándék ötletek házilag és otthon

2023.02.15. | Élmények gyerekeknek

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap időpontja 2023-ban

Mikor van gyereknap? A gyereknap Magyarországon minden évben május utolsó vasárnapja, ami 2023-ban május 28-a. A gyereknap története Törökorszgágból indult a Wikipedia szerint. Érdekessége, hogy minden országban más napon tartják. Magyarországon  már a 20. század elejétől szerveztek megemlékezést, majd később egy hétig is tartott ez az ünnep. Ma már jelentős nap a kereskedelemben, szolgáltató iparban is. Számos cég árul gyereknapi ajándékot, rengeteg intézmény szervez gyereknapi programokat. Végtelen számú lehetőség közül választhatunk, de könnyű elbizonytalanodni, hogy mi lehetne a legjobb számunkra.

Gyermeknapi ajándék ötletek

Avagy mit csináljunk gyereknapra? Mit vegyek gyereknapra?

A nemzetközi gyereknap célja, hogy ünnepeljük a gyerekeket, és megemlékezzen a világ a gyerekek jólétjéért tett törekvésekről. Persze egész évben szeretjük a gyerekeinket, és minden egyes nap mindent meg akarunk adni nekik. Minden nap tudniuk kell, hogy mennyire fontosak és értékesek. Hogyan tudnánk a gyereknapot mégis emlékezetessé tenni? Ajándékot vegyek? Milyen élményt szervezzek? Minden évben felmerülő kérdések, akárcsak egy szülinapi zsúr esetében.

Akik olvastak már funnylogic cikket, tudhatják, hogy nem hiszek a tárgyi ajándék halmozásban. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mi gyerekeinknek nem roskadozik a polc a játékoktól, de próbáljuk elkerülni a divat játékokat. Ezeket általában egy hét alatt megúnják a gyerekek, nagyon drágák, és onnan lehet még felismerni, hogy mindenkinek van, mert reklámozzák a tévében.

A mi gyerekkorunkban az volt az ajándék, hogy elsétáltunk a közeli fagyizóba, és két fagyigombócot is kérhettünk, rolettivel. És én voltam a világ legboldogabb gyereke. Ismerős, igaz? Olyan is volt, hogy egy baráti családdal elmentünk kirándulni egy mezőre gyereknapon. Semmi extraság, csak együtt voltunk gyerekek, és örültünk, hogy gyereknap van.

Gyereknapi ajándék élmények gyerekeknek

Nem tagadom az élményeknél is el lehet szállni, és határ a csillagoség. Főleg, ha úgy állunk hozzá, hogy überelni kell a tavalyit. Nyugi, nem kell. Megnyugtatlak, nem ezen a napon fog múlni, hogy milyen szülő vagy. A legkisebb aprósággal is tudsz hatalmas örömet okozni. Lássuk, miket szedtünk össze.

  • Városi ünnepségek koncertekkel, lufikkal, vattacukorral
  • Múzeumok, intézmények szervezett programjai, pl.: Skanzen
  • Kirakodó vásárok, kitelepült mini vidámparkkal
  • Tematikus programok: gokart, bobozás, játszóház, tranbulinozás, állatkert, cirkusz, bábszínház
  • Kirándulás, piknikezés, fagyizás, sütizés, pizzázás

Karaoke buli bérlés

Karaoke bérlés születésnapra gyerekeknek
Karaoke bérlés születésnapra gyerekeknek

Gyermeknap otthon

Ha nem szereted a tömeget, vagy ha kicsit meghittebre vágytok, akkor otthon is maradhattok. Mi sem szeretjük annyira a tömeget, tumultust. És vannak gyerekek, akiket nagyon bepörgetnek ezek a nagyobb rendezvények. Vagy az is teljesen rendben van, ha egyszerűen nincs kedvetek gyereknapozni menni.

Játék bérlés, kölcsönzés

Mivel lehet feldobni az otthoni gyereknapot? Olyan játékokkal, amiket nem szoktatok csinálni. Például bérelhettek is. Egy egész hétvégére haza tudsz vinni olyan játékokat, ami túl nagy vagy drága, hogy megvásárold. Viszont nagyon szuper pár órát tudtok otthon játszani vele.

Gyerek csocsó bérlés: a foci rajongó kisfiúk nagy kedvence. De nem csak az övék, sőt a felnőtteknek is hatalmas élmény. Játsszatok bajnokságot, garantált sikongatós, visszavágós gyereknapi program.

Csocsó buli bérlés

Csocsóasztal bérlés gyerekeknek
Csocsóasztal bérlés gyerekeknek

Ugráló vár bérlés: ha van hely a kertben, akkor béreljetek egy ugráló várat, önfeledt ugrálós kifáradós gyereknapi ajándék.

Elektromos motor, autó bérlés: nem vennéd meg, de pár órát jómóka elautózgatni a környéken. 2-5 éves gyerekeknél tuti telitalálat gyereknapi ajándék program.

Népi játék csomag bérlés: Tudtok gólyalábazni? Füvön síelni? Célbadobás, horgászás, mint a vursliban. De otthon nincs tömeg, annyit gyakorolhattok, amennyit csak akartok.

Karaoke buli bérlés: Zene, tánc, buli, mi kell még?

Társasjáték bérlés: szerettek társasozni? Új játékokat kipróbálni? Az otthoni társasjátékokat már mind rongyosra játszottátok? Akkor kölcsönözz társasjátékokat, és játsszatok csupa új játékkal. Kb egy játék áráért tudtok több mint 10-et kipróbálni.

Laser X lézerharc bérlés: fiúk és lányok nagy kedvence. Nem akartok tízezrekért pályát bérelni? Bérelj lázerharc csomagot egy kerti partira, vagy akár beltérre is. A felnőtteket is berántja, szuper közös élmény gyermeknapra.

Lézerharc buli 

Lézerharc bérlés gyerekeknek születésnapra
Lézerharc bérlés budapest

Gyereknapi ajándék házilag

Saját kezűleg készítenél inkább ajándékot? Fontosnak tartom a diy ajándékokat, játékokat, mert ezzel jó példát mutathatsz, hogyan használja gyermeked a kreativitását. Segíti a probléma megoldást, mert hamar eszébe jut, hogy nem kell várni egy kész megoldásra, kitalálhat és készíthet egyet. Arról nem is beszélve, mennyire fejlesztő ezeket együtt elkészíteni. A közös kreatívkodás a legjobb képesség fejlesztés, amit kitalálhatsz otthon.

Gyereknapi játékok gyerekeknek

Nagyon sok ötletet találhatsz az interneten. Az egyik kedvencem a Pinterest, vigyázz egész sokáig el lehet inspirálódni. Rég óta gyüjtögetem a pineket a gyerekeimnek több témában is, nézd meg, hátha gyorsabban találsz rá a tuti gyereknapi ötletre.

Gyereknapi játékok ovisoknak

Lássuk néhány kedvencemet közös kézműveskedés vagy saját készítésű ajándék témában. A 2-6 éves, ovis korcsoportban.

Játék pékség saját kezűleg:

Készítsétek el só-liszt gyurmából a pékárukat, szárítsátok meg és fessétek le őket temperával. Máris startolhat a családi pékség. A gyerekek imádják a boltos játékokat. Készítsétek el gyereknapon, játsszatok vele egész évben.

Társasjáték házilag:

Rajzoljatok vagy vágjatok ki színes, mintás alakzatokat, majd készítsetek hozzá egy mátrix táblát és dobókockákat is. Nagyon okos fejlesztő játék ovisoknak.

Gyereknapi játékok iskolásoknak

Kincskereső játékok:

Készíts sajátot előre vagy vásárolj egy kincskereső játékot. Szuper otthoni gyereknapi ajándék nem csak iskolásoknak, de ovisoknak is. A funnylogic mesekalandok egy aranyos sztorira épülnek. Logikai és mozgásos feladatokat kell a gyerekeknek megoldani, közben az elrejtett ikonokat keresni. Csapatban, de akár egy gyerekkel is el tudjátok játszani. Szülői játékvezetésre van szükség hozzá, a gyerekek imádják, és nagyon hálásak a kalandért.

Lovas kincskereső kaland

 

Közös barkácsolás:

Kalapáljatok szögekből alakzatokat fakorongokba, majd színes fonállal tekerjetek rá. Szuper közös program és dekoratív emlék. Ez ajándéknak sem utolsó, szóval anyáknapjára, karácsonyra is meglephettek vele valakit a gyerekekkel.

Ügyességi játékok gyereknapra

Kitalálhatsz sorversenyt vagy bajnokságot, játszhatjátok csapatban vagy egyénileg is. Ki hány pontot, matricát, pecsétet gyűjt be a végén? Ha jó idő van, lehet az udvaron vagy a parkban, de akár a szobában is tudtok olyan feladatokat kitalálni, ami a gyerekek ügyességét teszi probára.

Kalóz küldetés 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

ÚJ

Kalózos kincskereső játék
Kalózos kincskereső játék

Ha funnylogic kincskeresőt választasz, akkor az tartalmaz mozgásos ügyességi feladatokat is. Ha színesíteni szeretnéd a gyereknapi bajnokság eszközeit, akkor bérelj játékokat. A népi játék csomagban van gólyaláb, horgászos játék, síelős játék. De otthoni eszközökből is szuper akadálypályát vagy sorversenyt tudsz kitalálni. Pinterest albumunkba vicces feladatokat gyüjtöttünk össze.

 

Remélem, tudtam segíteni pár rendhagyóbb, különlegesebb ötlettel, amire eddig nem gondoltál. Nem volt célom lefedni a cikkemmel az összes lehetőséget, csupán kiemelni párat, hátha segít inspirálódni.

Biztos sikerül kiválasztanod idénre a megfelelő gyereknapi ajándékot. Legyen szuper napotok, éljenek a gyerekek, boldog gyereknapot!