Hogyan lehet különleges a születésnapi zsúr?

Különlegesebbnél különlegesebb szülinapi programokat találnak ki a szülők és a gyerekek. Mindenféle tematikájú születésnapi zsúr szervezésére van már lehetőség. Ha jól körülnézünk, akkor szinte választani sem tudunk. De mi a helyzet akkor, ha nem akarunk elutazni vagy sokat költeni egy egyedi szülinapi buli kedvéért? Hogyan lehet különleges szülinapi zsúrt szervezni otthon ?

Kinek szeretnénk örömet okozni a zsúrral?

Minden szervezés előtt érdemes tudatosítani magunkban, hogy kinek szeretnénk örömet okozni. Mi a célunk, mit szeretnénk elérni,  vagy hogyan érezzék magukat a meghívottak. Ez segít tartani a fókuszt, illetve elkerülni, hogy túlzásokba essünk, vagy ez eredeti szándékunktól eltérjünk. Egy születésnapi zsúr esetében a gyermekünk érdekeit, álmait, vágyait tartjuk szem előtt.

Sokszor előfordul, hogy a gyerekek pontosan tudják, hogy mit szeretnének a szülinapi bulijukra. A kor előrehaladtával ők is egyre tudatosabbak. De ez nem minden esetben van így. Akkor szokott előfordulni az a helyzet, hogy ott állunk az egyre közelgő dátummal a fejünkben, hogy “akkor idén mit találjak ki, hogy a tavalyinál is még jobb legyen?”. Nem kell minden évben nagyobbat villantani, mert akkor hamar elérünk a “tüzijátékos-hintós-fagyiálom-hercegnő-übercsillámpóni katarzisig”. Illetve, hogy a fiúk se maradjanak ki a “tüzijátékos-robbanós-quadmotoros-brutáldinós-ereszdelahajamig”.

Ha sikerül megfogalmaznunk, hogy például azt szeretnénk, hogy a gyerekek egy jót játszanak együtt, vagy legyen egy közös élményük együtt, ami minden évben egyedi és megismételhetetlen, akkor sokkal könnyebb lesz ehhez szerveznünk a születésnapi zsúrt.

Mi kell egy otthoni születésnapi buliba?

A legfontosabb otthoni születésnapi zsúr elemek: torta, innivaló, ennivaló, dekoráció, zene és a legjobb barátok. Ez már egy születésnapi buli. Ezeket lehet egyedien, különlegesen elkészíteni, megvásárolni.

A szülinapi torta önmagában egy igazi művészeti alkotás lehet, hogy csodájára járjon mindenki. Ezt lehet különleges gyertyákkal, tűzijáték gyertyákkal überelni. A torta lehet saját készítésű is, rengeteg videó és recept van az interneten segítségül. De nem mindenki született cukrász, na meg az idő sem áll meg a buli szervezés kedvéért. A legtöbb cukrászda vállalja formatorták vagy fényképes torták elkészítését, érdemes nézelődni az interneten. Összegyűjtöttünk pár ötletes tortát és rágcsát a pinteresten, amiket akár te is elkészíthetsz.

Ennivaló, nasi, rágcsálnivalók is fontos kellékei a szülinapi zsúrnak. Mit vásároljunk? Mit készítsünk? Egészséges legyen vagy inkább a kedvenc falatokat tálaljuk? Itt is rengeteg szempont felmerül, de ha tényleg különlegeset akarunk, akkor bizony ki kell találnunk valamit. A poharak és tányérok kreatív megválasztásával sokat dobhatunk a legegyszerűbb falatok fogyasztási élményén is.

A szülinapi hangulatot hivatott fokozni egy jól megválasztott dekoráció és zene is. Egy molinó ide, egy girland oda, és lufik, lufik, lufik. Csak ezekkel a dekor elemekkel ünnepi hangulatot lehet varázsolni bármelyik otthonba. A garantált jó hangulat elengedhetetlen eleme még a zene. Rakjunk be vidám, pörgős háttérzenét a szülinap zsúr idejére.

A barátokat egy klassz meghívóval lehet invitálni a szülinapi zsúrra. A meghívók elkészítésének csak a képzelet szabhat határt. Lehet vicces, kreatív, de mindenképpen legyen informatív is. Szerepeltessük a fontos adatokat, mint a dátum, időpont, helyszín címe, szülő telefonszáma. Ha valamelyik szülővel nem vagyunk napi kapcsolatban, akkor kérjünk visszajelzést a meghívóban, hogy számíthatunk-e a meghívott kis barát részvételére.

Szülinapi zsúr otthon - funnylogic.hu

Tematikus szülinapi zsúr otthon?

Összeszedtük egy otthoni születésnapi zsúr kötelező elemeit. Hogyan tegyük ezeket különlegessé? Erre jó megoldás a tematikus születésnap. A gyerekeknek mindig van kedvenc meséje, filmje, főhőse. Ha kiválasztunk egyet, vagy megkérdezzük, hogy ő milyet szeretne, akkor e köré a téma köré lehet építeni a születésnapi bulit. Rengeteg ilyen téma lehet: kalózos, tündéres, dínós, hercegnős, királylányos, autós, detektíves. Vagy a mesehősök: Jégvarázs, Verdák, Mancsőrjárat, Peppa, Star Wars, Minnie egér és a végtelenségig sorolhatnánk a kedvenceket. Ha megvan a téma, akkor rendeljünk ilyen tortát, készítsünk vagy vásároljunk ilyen dekorációt, meghívót.

Otthoni születésnapi zsúr program?

Egyedivé tettük a kötelező szülinapi buli elemeket, jól választottunk témát, de még mindig van lehetőség, hogy még különlegesebbé tegyük az otthoni születésnapi zsúrt. Találjunk ki egy otthoni szülinapi programot is. Ez lehet egy órás előadás, kincskereső játék. Szinte minden szolgáltatást házhoz lehet rendelni: bohócot, animátort, zenészeket. Vagy bérelhetünk érdekes játékokat, amik amúgy nincsenek otthon: ugrálóvár, karaoke, elektromos autó, lézerharc készlet, kincskereső játék, otthoni szabadulós játék.

Ezeknek a programoknak a lényege a közös élmények megszerzése. A csapatépítés, közös nevetések, és hogy ezekre a pillanatokra és érzésekre minél tovább emlékezzenek. Talán ez a legfontosabb egy szülinapi zsúr során.

Ha szeretnéd feldobni a születésnapi zsúrt valamilyen programmal, akkor készíthetsz te is kincskereső játékot, vagy meg is tudod vásárolni. Ha nincs időd kitalálni egyet, akkor nézz szét itt, és meg tudod vásárolni letölthető vagy dobozos verzióban is.

 

15585

Nyomtasd ki és indulhat a játék!

Ingyen letölthető logikai feladatok gyerekeknek - Funnylogic

Kéred az ingyenes társasunkat?