Az élményben az a nagyszerű, hogy egyedi és megismételhetetlen, így biztosan nem lehet mellényúlni, ha valakit egy szórakoztató programmal ajándékozol meg. Az élmény ajándék egyre népszerűbb a gyerekek és felnőttek körében is. Sokszor egy közösen átélt buli,  és a nevetés, feledhetetlen emlékké válik, még akkor is, ha az ajándékozó nem is vesz benne részt. Ám később a szép emlékek kapcsán ő is ezen élményhez kapcsolódik majd.

Biztos okozott már fejtörést, ha valakinek egy különleges meglepetést szerettél volna adni, mert fontos volt, hogy valódi és egyedi örömöt okozz vele. Nehéz szülinapi ajándékot vadászni annak, akinek mindene megvan. Bár rengeteg játékot vásárolhatunk, egyre nehezebb olyan társasjátok, könyvet, plüsst kiválasztani, ami biztos, hogy még nincs meg a szülinaposnak, vagy nincs már neki belőle száz. Az élményajándékkal tuti nem lősz mellé, még akkor sem, ha az illető már ezerszer volt pl. az állatkertben. Összeszedtünk pár ötletet. 

 

Élmény ajándék ötletek gyerekeknek

Ilyen élmény ajándék gyerekeknek lehet egy állatkerti látogatás, egy kincskereső geocaching kaland, otthoni kincskereső játék, játszóházi belépő, koncert belépő, lovaglás, gokartozás vagy akár egy szülinapi zsúr is. De olyan fizikai ajándékok is okozhatnak emlékezetes élményeket, amikről elsőre nem is gondolnánk. Ilyenek például a társasjátékok és a könyvek. 

Élmény Karácsonyra gyerekeknek

A karácsonyi ajándékozásnál is felmerülhet a kérdés, hogyan lehetne úgy ajándékozni egy élményt egy gyereknek, hogy a fa alatt ne csak egy uncsi boríték legyen, hanem tényleg tudjon neki örülni. A társasjátékot ajándékozni ezért is praktikus, vagy olyan élményt, ami dobozos formában elérhető. Esetleg kiegészíthetjük az élmény ajándékot egy hozzá kapcsolódó tárggyal, például ha lovaglást ajándékozunk, akkor egy sisakkal, vagy gokartozást, akkor egy mini gokarttal vagy kesztyűvel.

Vannak-e tipikus Karácsonyi élmények?

Ez azért jó kérdés, mert mire felhasználnánk, addigra már lehet, hogy elmúltak a karácsonyi napok. (Persze, ha nem jóval előtte ajándékozod, vagy nem konkrét dátumhoz kötődik.) Érdemes ezt is végiggondolni, mert könnyű beleesni ebbe a hibába hirtelen felindulásból.

Karácsonyi élmények gyerekeknek:

 • társasjátékok
 • téli kincskereső játék
 • színházi előadás (pl. Diótörő)
 • mozi (karácsonyi mozifilmek)
 • karácsonyi gyerekprogramok, ünnepségek (hotelekben, múzeumokban)

Nyomok a hóban kincskeresős-nyomozós kaland

ÚJ

Téli kincskereső - funnylogic.hu kincskereső játék kalandok
Téli kincskereső - funnylogic.hu kincskereső játék kalandok

Milyen tipusú élmény ajándékot választhatsz?

 • belépő jegyek: koncert, színházi előadás, mozijegy, állatkerti belépő, tropikáriumi belépő, cirkuszi belépőjegy, múzeumi belépő, bűvész show, autós show, sport eseményre jegy
 • voucher: lovaglásra beváltható, játszóházban beváltható, valamilyen szolgáltatásra beváltható, kreatív élményre beváltható, gokartozni lehet vele, lézerharc, táncoktatás, szabadulószoba
 • közösségi élményt okozó tárgyak: társasjátékok, könyvek, sportszerek, kincskeresős dobozok, kreatívkodó készletek 
Élmény ajándék gyerekeknek

Élmény ajándék gyerekeknek: egy közös mozizás

 

Élmény ajándék gyerekeknek előnyei:

 • egyedi és megismételhetetlen
 • könnyen beszerezhető
 • gyorsan megszerezhető

 

Élmény ajándék gyerekeknek hátrányai:

 • voucher formájában való atádaásnál nem okoz azonnal élményt, ez főleg a kisebbeknél lehet gond, hogy egy darab papírnak nem tudnak ott helyben örülni.
 • ezeknek a vouchereknek lejárata van, így előfordul, hogy kifutunk az időből, és nem használjuk fel, így kárba vész. Sajnos ebbe már én is futottam bele.
 • attól függ, de elég drága is lehet egy-egy élmény megvásárlása. De azért megfizethetőeket is tudsz találni. (A nyomtatható kinycskereső kalandok például ilyenek)

 

Nem kell ajándékot keresgélni a boltban

A legtöbb esetben az élmény ajándékokat az interneten is meg lehet vásárolni. A jelenlegi járványhelyzetben az is nagy segítség, hogy nem kell boltba menni, és hosszan keresgélni, hogy egy igazán testhezálló ajándékot találjunk az ünnepeltnek, ami lehetőleg még nincs meg neki. Sokat segítenek ilyenkor azon cégek, akiknél online rendelésre és fizetésre van lehetőség, és szinte azonnal meg is kapjuk, le is tudjuk tölteni a kupont, vouchert. 

Vannak olyan szülinapi bulik, amikor a szülők megsúgják, hogy milyen ajándéknak örülne az ünnepelt. Ha ilyenkor nem elég konkrét a segítség, az is  előfordulhat, hogy esetleg ugyanazt az ajándékot többször kapja meg a szülinapos. A rutinosabb szülők már félretett blokkal viszik az ajándékot, hogy ebben az esetben ki lehessen később cserélni. 

 

A közös játék ereje

Sokszor, amikor egy gyerek új játékot kap, nem biztos, hogy szívesen eljátszik vele egyedül. Mivel a gyerekek a játék útján tanulnak, fontos, hogy az adott játék használatát lássa. Lehet ez egy mozgásforma, akár egy szabályrendszer vagy egy szituációs játék.

A fantázia fejlődésével persze egyedül is kitalálhat egyedi megoldásokat a játékra. De ha nem látja mástól, akkor előfordulhat, hogy csak egy újabb tárgy lesz az az ajándék, ami csak a helyet foglalja a polcon. Minél több gyerek játszik együtt, annál több technikát sajátíthat el.

Ha egy játékélményt kap egy gyerkőc, amit a barátaival játszhat, akkor szerencsére nem kell duplázódástól félni vagy helyhiány miatt aggódni.

 

Kellemes percek ajándékba

A gyerekeknél mindig a közösen átélt élmény az, amire évek múlva is emlékeznek. Hisz minden évben van születésnap, de nekik egy jól megválasztott buli téma, egy különleges helyszín és a jó barátokkal átélt vicces események lesznek az emlékeik. Szerencsére már nem csak egy-egy gyerek programot lehet vásárolni, hanem egy komplett születésnapi buli élmény programját is. Legtöbbször téma és korosztály szerint segítik a szülőket abban, hogy egy külső helyszín nélkül is feledhetetlen bulit szervezzenek.

Megörökíthetjük az élményeket pár mókás fényképpel, bulis fotóval, amire pár év múlva is örömmel emlékeznek vissza a résztvevők. Az élmény ajándék gyerekeknek és felnőtteknek is garantáltan jó választás. 

Mindegyik esetben a barátok miatt lesz emlékezetes, ezért is járunk vissza egyes helyekre. Ezért sem unalmas például pár évente újra libegőzni vagy menni egy kört a vizibiciklivel, mert együtt csináljuk. 

15585

Nyomtasd ki és indulhat a játék!

Ingyen letölthető logikai feladatok gyerekeknek - Funnylogic

Kéred az ingyenes társasunkat?