feladó ('9c26142b9d3159')

Húsvéti játékok a szabadban – tojásvadászat ötletek

2024.02.11. | Élmények gyerekeknek

húsvéti játékok a szabadban- tojásvadászat ötletek

Jön a tavasz, egyre hosszabbak a nappalok, többet süt a nap és közeleg a húsvét is. Minden évszakban szoktuk dekorálni a lakást, ami egy kis aktuális hangulatot áraszt. Éppen pakoltuk el a téli díszeket, és kerültek elő a tavaszi díszek, amikor húsvéti díszek láttán beindult a gyerekeink fantáziája, és a húsvéti tojásvadászat került a fókuszba. Mikor lesz már, hogy lesz, jön a nyúl? Évek óta azt csináljuk, hogy elrejtünk a kertben csokitojásokat, és kapnak két kis kosarat. Idén azonban arra gondoltam, hogy feltúrbózom egy kicsit a húsvéti játékokat. Mivel is, mi legyen? Kincskeresés!

Húsvéti játékok a szabadban

Azért is nehéz előre tervezni a szabadban, mert az időjárás elég szeszélyes tud lenni. Így jó ötlet, ha van B terved is, ha a kertben mégsem tudtok húsvéti játékokat játszani. Szerencsére a legtöbb feladatot a nappaliba is át tudod telepíteni.

Szerencsére a legtöbb feladatot a nappaliba is át tudod telepíteni.

Húsvéti tojásvadászat ötletek

Egyszerű húsvéti tojásvadászat

A tojásvadászat lényege, hogy elrejted a tojásokat, és a gyerekeknek meg kell keresni. Eldughatod a szabadban vagy a lakásban is. Lényeg, hogy ne lássák, hova. Mi azzal szoktuk bonyolítani a dolgot, hogy azt mondjuk, hogy a nyuszi itt járt. Az ajtó elé teszünk egy tojást ennek bizonyítékául, kapnak egy kosarat és mehetnek begyüjteni a „szajrét”. És mivel ketten vannak, mindenhova két ugyanolyan csokitojást teszünk, előre megvan beszélve, hogy a másikat oda kell adni a tesónak. Ez nálunk jól bevált módszer az összeveszések elkerülése érdekében.

mindenhova két ugyanolyan csokitojást teszünk

Kincskeresős húsvéti tojásvadászat

Ez annyival több, mint a sima húsvéti tojásvadászat, hogy feladatok és egy történet is kapcsolódik a tojáskereséshez. Arról már írtunk korábban, hogyan tudsz kincskereső játékot készíteni házilag. Lentebb pedig találsz még húsvéti játékokat, amiket a szabadban is tudtok játszani. Ezekkel is tudod kombinálni a tojásvadászatot. Ha nincs időd vagy energiád kitalálni saját tojásvadászatot, akkor meg is rendelheted nyomtatható formátumban az elkészített verziót.

Ha nincs időd vagy energiád kitalálni saját tojásvadászatot, akkor meg is rendelheted nyomtatható formátumban az elkészített verziót.

Húsvéti nyomozás

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

Húsvéti kincskereső játék
Húsvéti kincskereső játék

Nyusziugró verseny

Jelöld ki a pályát, nevezd ki a startvonalat. Tegyél egy dobozba csokitojásokat, és ezt tedd megfelelő távolságba a starttól, ezt kell nyusziugrással megkerülni, és hozni belőle egy csokitojást. Ha szabadban van a játék, akkor lábon ugráljatok inkább, és a kezekkel lehet nyuszit imitálni, beltéren a klasszikus nyusziugrás mehet. Ha kevesen játszotok, akkor mehet időre is a játék, ki tud több tojást gyűjteni. Ha többen vagytok, akkor szervezz csapatokat. Garantáltan fárasztó játék.

Tojásgurítás

Ennek a játéknak a lényege, hogy egy kijelölt pályán kell a tojásokat fakanállal gurítani. Merészebbek főtt tojással is játszhatják, de egy műanyag dísz tojás gyerekeknél talán jobb választás.

Tojásfutás

A tojásfutás lényege, hogy egy kijelölt pályán kell a tojással zsonglőrködni egy kanál segítségével. Tartsd a kanalat a kezedben, tedd rá a tojást, és indulhat a játék. Túl könnyű? Ja azt nem írtam, hogy ne essen le!

Nyusziba-dobás

Ez egy célbadobó verseny. Készíts kartonból egy nyulat, végd ki a száját, és pingpong labdával próbáljatok bele találni. Minden találat érhet egy csokitojást is. Ha nincs időd kézműveskedni egy nyulat vagy nem érzed a tehetséget hozzá, semmi pánik, nyomtass húsvéti képeket és ragaszd fémdobozokra.

Forró a tojás

Ez egy pörgős, vicces party játék húsvéti verziója. Ezt többen érdemes játszani, és kell hozzá egy külsős zene felelős is. Ennek a húsvéti játéknak a lényege, hogy körbe kell ülni vagy állni, és egymásnak kell adogatni a tojást, amíg szól a zene. Amikor a zene megáll, kiesik az, akinél a tojás éppen van. Jókat lehet közben nevetni. De vigyázat a kisebbek begurulhatnak, ha kiesnek, saját tapasztalat.

Szembekötős tojástapogatás

Ezt a húsvéti játékot érdemesebb lehet bent játszani a szőnyegen, de ha nincs kint sár, akkor pokrócon akár a szabadban is megállja a helyét. A játék lényege, hogy be kell kötni a játékos szemét, hogy ne lásson, és négykézláb kell tapogatózni a csokitojások után. Lehet hideg-meleg jelzéssel segíteni a játékost, hogy megtalálja az összes tojást. De időre is játszható, egy perc alatt, ki tud többet gyüjteni.

 

Húsvéti nyomozás

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

Húsvéti kincskereső játék
Húsvéti kincskereső játék

 

Húsvéti játékok nem csak a szabadban

Ha nem a szabadban, akkor a lakásban is lehet hangolódni húsvéti játékokkal. A fentiek nagy része a nappaliban is jó móka lesz, és a gyerekek imádni fogják.

Húsvéti színező

Hangolódhattok szinezőkkel, keress interneten húsvéti témájú nyomtatható szinezőket. Üljetek le közösen színezni, festeni, beszélgetni. A jól sikerült alkotásokat kitehetitek dekorációnak is.

Húsvéti memóriajáték

A párkeresős memórikártyákat minden gyerek szereti, és meg merem kockáztatni, hogy a felnőttek is. Egészen kicsi kortól játszható. Készíthetsz saját rajzokból is, vagy válassz nyomtatható párkeresőt.

Húsvéti gyurmázás

A gyurma nálunk örökzöld kreatív tevékenység, szinte bármikor vevők rá a gyerekeink. Készítsetek húsvéti motívumokat, például tojásokat, nyuszit, virágokat, csibét, bárányt. A tojásokat díszithetitek további színekkel, formákkal. A jól sikerülteket dekorációnak is lehet használni akár.

Bárhol is játszotok, szabadban vagy a lakásban, biztos, hogy nagy sikere lesz a húsvéti játékoknak. A gyerekek így észrevétlenül hangolódhatnak az ünnepekre. És ezek a húsvéti játékok kellemes gyerekkori emlékek lesznek, amiket felnőttként tovább is vihetnek.

ezek a húsvéti játékok kellemes gyerekkori emlékek lesznek, amiket felnőttként tovább is vihetnek.

Játékra fel és sok (csoki)tojást nektek!

 

+1 Csoki helyett

Nálunk is örök dilemma, hogy mennyi csokit szabad adni a gyerekeknek. Imádnak keresgélni, nyomozni, úgyhogy ha túl soknak tartod a csoki mennyiséget, akkor tölts meg műanyag tojásokat egészségesebb meglepikkel vagy apró ajándékokkal. Így tovább tarthat ez a húsvéti mókázás.

Nézitek a

foci EB-t?

Töltsd le a gyerekeknek

készült naptárat!

Ajándék

Töltsd le, 

nyomtasd

ki!