feladó ('9c26142b9d3159')

Nyomtatható logikai feladatok gyerekeknek

2021.04.20. | Fejlesztés gyerekeknek

Nyomtatható logikai feladatok gyerekeknek

Hogyan segítsük  a gyerekek logikai fejlődését? Hogyan kössük le őket, hogy közben jól is érezzék magukat? Többek között ezekre is megoldást nyújtanak az otthon könnyen nyomtatható logikai feladatok gyerekeknek. Ezeket megvásárolhatjuk vagy beszerezhetjük az internetről akár ingyen is. Töltsd le a Funnylogic ajándék fejlesztő játékát ingyen!

Hol találunk logikai feladatokat?

Az újságosnál vagy szupermarketekben is rengeteg kiadvány közül válogathatnak a szülők, ha logikai feladatokat keresnek a gyerekeknek. A gyerekek nagyon szeretik azokat a feladatsorokat, melyekben a  kedvenc mesehőseik is szerepelnek. Egy másik kedvenc a matricás feladatok, ezeknél a megoldásokat matricák ragasztásával színesítik, ezek is nagyon népszerűek. Ezeknek a kiadványoknak a hátránya, hogy sokszor ugyanolyan feladatokat tartalmaznak, illetve véges számú ilyen újság kapható egyszerre. Hamar azon vesszük észre magunkat, hogy megint nincs mivel lekötni csemeténket, elfogytak a feladatok.

 

Kalóz küldetés 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

ÚJ

Kalózos kincskereső játék
Kalózos kincskereső játék

 

Nyomtatható logikai feladatok gyerekeknek

Egy másik lehetőség, hogy keresünk az interneten nyomtatható logikai feladatokat gyerekeknek. Az interneten, közösségi média csoportokban, pinteresten sokkal változatosabb és érdekesebb feladatokat lehet találni. Ezeket könnyen le lehet tölteni, általában pdf vagy jpg fájlokról van szó. Ha van otthon nyomtatónk, akkor ez a legegyszerűbb megoldás a feladatok utánpótlására.

Fontos szempont, amikor a gyerekeknek feladatot adunk, hogy élvezzék a megoldást, szívesen és örömmel foglalkozzanak vele. A gyerekek logikai fejlesztése akkor lehet igazán hatékony, ha észre sem veszik, hogy mennyit dolgoznak közben.

Fontos szempont, amikor a gyerekeknek feladatot adunk, hogy élvezzék a megoldást, szívesen és örömmel foglalkozzanak vele.

Saját készítésű logikai feladatok

A feladatokat szinesíthetjük a már említett mesehősőkkel, izgalmas történetekkel, kedves grafikákkal. Rengeteg ötletre lelhetünk a neten. Gyűjtsük össze a feladat típusokat, kedvenc vagy tematikus karaktereket. Találjunk ki egy történetet, ami köré a feladatokat szervezhetjük, és máris kész egy izgalmas fejlesztő mese tele logikai feladványokkal.

Persze nincs mindenkinek kedve vagy ideje ilyen komplex logikai feladatokat összeállítani. A jó hír, hogy ezeket készen is be tudjuk szerezni. A kincskeresős feladatok és fejlesztő kalandok a funnylogic.hu oldalon is megrendelhetők.

Milyen logikai feladat típusok vannak?

  • különbségkereső
  • labirintus feladatok
  • párosító és párkereső feladatok
  • számolós-keresős feladatok
  • összekötős (valamilyen logika alapján)
  • kód alapján szinezős
  • betűkirakós vagy szókereső feladatok (iskolásoknak)
  • csoszógó feladatok
  • szinezők
  • vonalvezető feladatok

Mik azok a fejlesztő kalandok?

A fejlesztő kalandok olyan nyomtatható logikai feladatok gyerekeknek, amik egy történet köré épülnek. A résztvevők csapatban, együtt is tudnak dolgozni. Ha testvérek nehezen kooperálnak, akkor ezzel még ezt is gyakorolhatják, hogyan tudnak együttműködni egy közös cél érdekében. A játékban többnyire kincset kell megtalálni, vagy egy rejtélyt kell megoldani. Szerepjátékként is megállja a helyét, hiszen a játék elején egy karakter bőrébe bújhatnak.

Ha testvérek nehezen kooperálnak, akkor ezzel még ezt is gyakorolhatják, hogyan tudnak együttműködni egy közös cél érdekében.

Töltsd le itt ingyenesen ezt a játékunkat. Ha pedig kipróbálnátok a kincskereső kalandokat, akkor nézz szét nálunk.

Jó szórakozást kívánunk hozzá!