feladó ('9c26142b9d3159')

4#Mozipéntek: Balerina – mese táncról és álmokról

2022.03.03. | Mozi Péntek - családi filmek gyerekeknek

Családi mozi - Balett kislányoknak

Családi film ajánló gyerekeknek!

Nálunk minden pénteken családi mozi-est van. Ovis és elsős gyerekekkel nézünk meséket úgy, hogy nekünk felnőtteknek is élvezhető legyen. Igyekszünk olyan családi filmeket és meséket választani, amik viccesek, látványosak és nem félelmetesek. Egyre nehezebb a dolgunk, mert fogynak a filmek, de barátoktól vagy netről mindig rábukkanunk egy újabb gyöngyszemre. Ez hívta életre az új rovatunkat is, hátha te is találsz egy jó családi filmet a hétvégére, amit még nem láttatok. Megtalálsz minket a facebookon és instagramon is.

Balerina (imdb: 6,8)

Ez a családi mozi film 2016-ban készült francia-kanadai animációs film. Másfél órás és 6 éves kortól ajánlott, úgyhogy akár kényelmes mozi már ovisoknak is.

Miről szól? Kinek szól a film?

Az 1800-as évek végén játszódik, egy francia árvaházból indul a történet. Itt ismerhetjük meg a főszereplő Félicie-t és legjobb barátját Victort. A gyerekek nagy álmokkal és célokkal úgy döntenek megszöknek, és a nagy városba, Párizsba utaznak. Félicie álma, hogy eljusson az operába és táncos lehessen, Victor pedig világhírű feltaláló jövőről ábrándozik.

Kicselezve a kancsal és mogorva árvaház igazgatót, sikerül elszökniük, de Párizsba érve elsodródnak egymástól. Félicie furcsa véletlen egybeesések és némi hazugság segítségével bekerül az operába, ahol táncolni tanulhat. És nem csak ez a vágya látszik teljesülni, hanem szerető szülői gondoskodásra is rátalál. Victor is megtalálja a helyét, egy nagy feltaláló segédje lehet, aki akkor építi az Eiffel tornyot.

A mesében van szerelmi szál, Félicienek választania kell a gyerekkori legjobb barátja és a sármos szőke balett sztár között.

Ez a mese egy igazi csajos, balettos film. Tökéletes választás kislányoknak, de szerintem a fiúk sem unatkoznak rajta, mert izgalmas és mozgalmas a cselekmény.

 

Unikornisos 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

Unikornisos kincskereső játék
Unikornisos kincskereső játék

 

Mi tetszett a legjobban?

  • A film grafikája nagyon szép, gyönyörűek a fények, a város ábrázolása.
  • Vicces, kedves humorral megfűszerezve.
  • Izgalmas cselekmény, végig izgultunk, hogy Félicie-nek sikerüljön elérni a célját.
  • Jó és rossz kontrasztja: az undok és elkényesztetett kislány és az anyja gonoszul viselkednek, megaláznak másokat. Addig a pozitív karakterek segítenek, jót akarnak. A gyerekek könnyen felismerhetik az erkölcsileg rossz viselkedést, és szembe tudják helyezni az igazságossággal.

Mi nem tetszett?

Ami a kisebbeknek ijesztő lehet benne, az a negatív karakterek ábrázolása. Az egyik a mogorva igazgató, akinek a külseje elég ijesztőre sikerült. A másik a gazdag, befolyásos anya és üzletasszony, aki hatalmát felhasználva akarja a lányát a ráeröltetett céljához juttatni. Ő egy igazán főgonosz külsőt kapott, akár még boszorkány vagy gonosz királyné is lehetne egy másik mesében.  És a végére kicsit túltolja a bosszút szerintem, de minden jó, ha jó a vége, szóval még éppen belefért.

Biztos van oka, miért nem használták az alkotók a Diótörő zenéjét, ha már a darabról is szól a történet, ez egy kicsit hiányzott. Mi láttuk már élőben az Erkelben a kislányunkkal, és még ő is megjegyezte, hogy ez nem az a zene.

Mit tanultunk a filmből?

Szülőként azt a tanulságot lehet levonni ebből a családi filmből, hogy a saját vágyainkat ne eröltessük rá a gyerekeinkre. Ahogy azt a rivális undok kislány boszorkányra hajazó anyukája tette.

A gyerekeknek az üzenet egyértelműen az, hogy kövessék az álmaikat. Ha prímabalerina szeretnél lenni, akkor tegyél meg mindent, amit csak tudsz ezért. De ha nem ez a valódi vágyad, akkor egy ponton úgyis feladod, mert nem visz tovább az a szenvedély, ami a nehéz pontokon átsegít.

Összességében nagyon tetszett, nekünk szölőknek is és a gyerekeknek is. A film után napokig ment a balettozás a szőnyegen. 🙂

 

 

Ha szeretnél még gyerekeknek szóló, családi filmekről ajánlót, akkor kövess minket facebookon vagy instagramon. Jó szórakozást kívánunk!

 

Tündér küldetés 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

Tündéres kincskereső játék
Tündér küldetés - Funnylogic kincskeresős szülinapi játék