feladó ('9c26142b9d3159')

1#Mozipéntek: Szilaj 1-2. – Sose törik be a vadló és a Zabolátlanok

2022.01.30. | Mozi Péntek - családi filmek gyerekeknek

Mit nézzünk gyerekkel filmajánló

Indulunk: Családi filmajánló gyerekeknek!

Nálunk minden pénteken családi mozi-est van. Ovis és elsős gyerekekkel nézünk meséket úgy, hogy nekünk felnőtteknek is élvezhető legyen. Igyekszünk olyan filmeket és meséket választani, amik viccesek, látványosak és nem félelmetesek. Egyre nehezebb a dolgunk, mert fogynak a filmek, de barátoktól vagy netről mindig rábukkanunk egy újabb gyöngyszemre. Ez hívta életre az új rovatunkat is, hátha te is találsz egy jó családi filmet a hétvégére, amit még nem láttatok. Dobpergés: indul a #Mozipéntek rovatunk.

Lovas film nem csak kislányoknak

Nem rég ment a mozikban a Szilaj a zabolátlanok, ami kislányoknak kihagyhatatlannak tűnt. És valóban, az új Szilaj kimondottan lórajongóknak szól. Mivel nem tudtuk, hogy lesz-e utalás az első részre, ezért előtte megnéztük a Sose törik be a vadló című részt.

Érdemes megnézni az első részt?

A két rész nem függ össze, igazából semmilyen utalás nincs a későbbi részre, azon kívül, hogy Szilaj (talán) ugyanaz a ló. Az első rész 2002-ben készült, így nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen lesz a technikai különbség 20 év után. Hát volt.

Az első rész rajzfilmnek készült, és a főszereplője Szilaj. Az ő nézőpontjából ismerjük meg a történetet. Feltűnően keveset beszélnek a filmben és sok mindent kell testbeszédből megérteni. De szerintem jól meg van csinálva, és a gyerekek is értették. Ami még feltűnő, hogy nagyon lassan történnek a dolgok, mindenre idő van hagyva. A zenéket magyarul halljuk, és nem a mai musicales stílusban.

 

Unikornisos 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

Unikornisos kincskereső játék
Unikornisos kincskereső játék

 

Sose törtik be a vadló – rövid történet

Szilaj egy eleven kiscsikó a mese elején, aki anyukája mellett felnőve a ménes védelmezőjévé válik, bátor és gyors. Egy napon katonák fogják be és próbálják erőszakkal betörni, de Szilaj nem hagyja magát, és egy indián fiúval sikerül elmenekülnie. Ez után a fiú próbálja betörni, szeretettel és barátsággal, de ezzel sem ér célt. Végül a fiú lovával köt barátságot Szilaj. A történet végére újra fokozódik az izgalom, a katonák és az indiánok konfliktusával, Szilaj pedig újra fogságba esik. A végére persze minden jóra fordul és Szilaj újra hazatalál új társával az oldalán.

 

Szilaj: Zabolátlanok – rövid történet

A Zabolátlanok egy igazi mai divatos, cuki, vicces, musical betétes animációs film. A főszereplője Lucky, egy életvidám és egyben csintalan kislány, akinek kiskorában meghalt az anyukája, majd a nagynénje nevelte fel. A történetben visszakerül az apukájához a vadnyugati kisvárosba, ahol megismeri anyukája múltját, és ezzel a lovak iránti kötődését is. Itt barátkozik össze Szilajjal, akit pénzéhes banditák fognak el, és próbálják betörni. Amikor a banditák befogják Szilaj ménesét, akkor Lucky és barátnői veszélyes vidéken lovagolva erednek a megmentésükre.

A történet nagyon izgalmas, a gyerekek nagyon izgultak az akció jeleneteknél. Igazi kislányoknak szóló lovas film, igaz barátságról, családról, szeretetről. Felnőttként is aranyos és megható  a sztori, vannak vicces részek, és látványban is szép.

Ha szeretnél még gyerekeknek szóló, családi filmekről ajánlót, akkor kövess minket facebookon vagy instagramon. Jó szórakozást kívánunk!

 

Tündér küldetés 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

Tündéres kincskereső játék
Tündér küldetés - Funnylogic kincskeresős szülinapi játék