feladó ('9c26142b9d3159')

5#Mozipéntek: Raya és az utolsó sárkány – Izgalmas mese az összefogásról

2022.03.11. | Mozi Péntek - családi filmek gyerekeknek

Raya - Sárkányos családi mozi gyerekeknek

Családi film ajánló gyerekeknek!

Nálunk minden pénteken családi mozi-est van. Ovis és elsős gyerekekkel nézünk meséket úgy, hogy nekünk felnőtteknek is élvezhető legyen. Igyekszünk olyan családi filmeket és meséket választani, amik viccesek, látványosak és nem félelmetesek. Egyre nehezebb a dolgunk, mert fogynak a filmek, de barátoktól vagy netről mindig rábukkanunk egy újabb gyöngyszemre. Ez hívta életre az új rovatunkat is, hátha te is találsz egy jó családi filmet a hétvégére, amit még nem láttatok. Megtalálsz minket a facebookon és instagramon is.

Raya és az utolsó sárkány (imdb: 7,3)

Ez a családi film egy 107 perces amerikai animációs film. 6 éves kortól ajánlott, bár kicsit hosszabb film, de minket teljesen lekötött 4 évestől felnőttig. Humoros, kalandos, izgalmas film az összefogás erejéről.

Miről szól? Kinek szól a film?

Kisfiam egyből megörült, hogy jeee sárkányos film, ehhez képest a mesében szereplő sárkány amolyan disney sárkány, nagyon cukira sikerült karakter. Ezzel meg is nyerték a kislányokat, de a fiúkat sem elveszítve.

A történet a varázslatos Kumandrába repít, ahol megismerhetjük Rayat és az apukáját, népüket, és a többi törzset. Az alap sztori az, hogy az emberiséget fenyegető gonosz Druunoktól a sárkányok mentették meg az emberiséget azzal, hogy feláldozták magukat. Ez után az emberek törzsekre szakadtak szét, és ellenségekké váltak, a sárkányok pedig eltűntek a föld színéről. Raya és apja elhatározzák, hogy kockáztatnak és megpróbálják egyesíteni a törzseket, de nem járnak sikerrel, súlyos árat fizetve bizakodásukért. Eltörik ugyanis a féltve őrzött sárkánykő, ezzel 500 év után újra elszabadulnak a Druunok. Raya vállalja, hogy felkutatja az utolsó élő sárkányt, a pihe-puha lila színű csupaszív Sisut. Miután rátalál, hamar barátsággá alakul a kapcsolatuk, és további vicces és szerethető karakterek csatlakoznak a csapatukhoz, hogy megmentség Kumandrát a gonosz pusztításától.

 

Unikornisos 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

Unikornisos kincskereső játék
Unikornisos kincskereső játék

 

Mi tetszett a legjobban?

  • A mese grafikája nagyon szép, látványos, hozza a disney színvonalat.
  • A kedvencünk Tuk Tuk, Raya nagyon cuki tatu-szerű háziállatkája, aki hűséges kutyusként segíti gazdáját
  • Raya karaktere nagyon megfogott, okos, ügyes, szép és kitartó
  • A harcos baba a majmokkal nagyon vicces, feldobja a jeleneteket.
  • Az üzenete az összefogásról bár közhelyes is lehetne, mégis tetszik, hogy egyértelmű.

Mi nem tetszett?

Nem tudok konkrét rossz dolgot felidézni a meséből, de… A gyerekek szempontjából talán túl sok benne a harc és verekedés, de szerintem helyén lehet kezelni, hogy ez egy harcművészeti tudás, amit a jók védekezésre használnak. Az ügyeletes gonosz az egyik törzs vezetője, aki a saját népét úgy védi, hogy másokat igáz le. De ő sem félelmetes, inkább szűklátókörű karakter, ahogy az alaktalan Druunok sem igazán ijesztőek.

Mit tanultunk a filmből?

A film tanulsága az, hogy az összefogás és a kölcsönös bizalom visz egy jobb jövő felé. És elgondolkodtat, hogy tényleg merre tart az emberiség. A gyerekeknek is könnyen értelmezhető ez az üzenet. Ha bízol másokban, akkor mások is bízhatnak benned. De ezt vállalni kell, még ha meg is van a maga kockázata, amit a filmben Raya is megtapasztal.

A kicsiknek egy izgalmas és cuki sárkányos kaland egy vagány lánnyal, aki a jóért küzd. A nagyobbaknak pedig szintén kanapéraszegezős, cselekményes mozi élmény, a végén happy enddel.

 

 

Ha szeretnél még gyerekeknek szóló, családi filmekről ajánlót, akkor kövess minket facebookon vagy instagramon. Jó szórakozást kívánunk!

 

Kalóz küldetés 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

ÚJ

Kalózos kincskereső játék
Kalózos kincskereső játék

Hangolódjatok a Karácsonyra kincskeresővel!

Téli kincskereső - funnylogic.hu kincskereső játék kalandok

kedvezmény

használd a kódot:

1+1

CSILLAG23