feladó ('9c26142b9d3159')

3#Mozipéntek: Fel!

2022.02.18. | Mozi Péntek - családi filmek gyerekeknek

Családi film ajánló - Fel!

Családi film ajánló gyerekeknek!

Nálunk minden pénteken családi mozi-est van. Ovis és elsős gyerekekkel nézünk meséket úgy, hogy nekünk felnőtteknek is élvezhető legyen. Igyekszünk olyan családi filmeket és meséket választani, amik viccesek, látványosak és nem félelmetesek. Egyre nehezebb a dolgunk, mert fogynak a filmek, de barátoktól vagy netről mindig rábukkanunk egy újabb gyöngyszemre. Ez hívta életre az új rovatunkat is, hátha te is találsz egy jó családi filmet a hétvégére, amit még nem láttatok. Megtalálsz minket a facebookon és instagramon is.

Miről szól a Fel!, mint családi film?

Az eredeti címén Up! egy 2009-es amerikai animációs film, korhatár ajánlás nélkül. A film egy idős bácsi és egy cserfes cserkész kisfiú barátságáról szól. A bevezetőben Mr. Fredricksen gyerekkori szerelmét és közös életüket ismerhetjük meg. Amikor felesége meghal, és a házát is el akarják bontani, akkor elhatározza, hogy elutazik a világ másik végére, amiről gyerekkorukban a feleségével ábrándoztak.

Az utazásnak nem hétköznapi módját választja, léggömböket köt a házára, amiktől a ház felemelkedik és repülni kezd. A kalamajka akkor kezdődik, amikor a kotnyeles Russel véletlenül a repülő ház verandájáról előbújik. Szerintünk ez volt az egyik legviccesebb rész a mesében.

Végül eljutnak Dél-Amerikába, ahol újabb kalandokba keverednek. Lesz itt beszélő kutya, titokzatos trópusi madár, meglepő találkozás és légi üldözés.

Mi tetszett a legjobban?

A történet látszólag a való világban játszódik, mégis tele van teljesen abszurd jelenetekkel. Ilyen a léggömbbel repülő ház, amit függönyökkel irányítanak, vagy a beszédátalakítóval kommunikáló kutyák. Kedvesen és szürreálisan humoros, mégis gyerekeknek szánt családi film. Tetszett, hogy vicces és megható egyben. Talán ez volt az első ilyen mese, ami a gyerekekre is hatott érzelmileg és nem csak én morzsoltam el egy könnycseppet titokban.

A gyerekeknek nagyon tetszettek a beszélő kutyák és a barátkozós nagy madár, Kevin is, akik a film végére igazi csapattaggá váltak.

Mit tanultunk a filmből?

Ez a családi film az elengedésről és továbblépésről (is) szól. Amit tanultunk belőle, hogy nem szabad a múltban ragadni és nem észrevenni a jelen örömeit. Ha tehetünk valamit, amivel a jelenben segítünk valakinek, akkor az sokkal értékesebb, mint elveszett álmokhoz ragaszkodni.

 

Ha szeretnél még gyerekeknek szóló, családi filmekről ajánlót, akkor kövess minket facebookon vagy instagramon. Jó szórakozást kívánunk!

 

Nézitek a

foci EB-t?

Töltsd le a gyerekeknek

készült naptárat!

Ajándék

Töltsd le, 

nyomtasd

ki!