feladó ('9c26142b9d3159')

2#Mozipéntek: Ralph lezúzza a netet

2022.02.04. | Mozi Péntek - családi filmek gyerekeknek

Mit nézzünk gyerekkel? Rontó Ralph lezúzza a netet

Családi filmajánló gyerekeknek!

Nálunk minden pénteken családi mozi-est van. Ovis és elsős gyerekekkel nézünk meséket úgy, hogy nekünk felnőtteknek is élvezhető legyen. Igyekszünk olyan filmeket és meséket választani, amik viccesek, látványosak és nem félelmetesek. Egyre nehezebb a dolgunk, mert fogynak a filmek, de barátoktól vagy netről mindig rábukkanunk egy újabb gyöngyszemre. Ez hívta életre az új rovatunkat is, hátha te is találsz egy jó családi filmet a hétvégére, amit még nem láttatok. Megtalálsz minket a facebookon és instagramon is.

Kicsoda Rontó Ralph? Avagy érdemes megnézni az első részt?

Az első részben részletesen megismerhetjük a játék világot, Rontó Ralphot és a többi szereplőt is, köztük a második részben főszereplő Vannelopét. Szóval mindenképpen érdemes megnézni, sokkal élvezhetőbb lesz így a folytatás.

Rontó Ralph egy videójáték rosszfiúja, az a feladata, hogy tör-zúz, ám emiatt nem túl népszerű és sokan nem szeretik. Nem úgy, mint kollégáját Fix-It-Felixet, akit mindenki sztárol, a játékbeli karakterek és játékteremben játszó gyerekek egyaránt. Ralphnak elege lesz ebből, és elhatározza, hogy „jó fiú” akar lenni, így más játékokban próbál szerencsét. Az egyik autóversenyzős játékban találkozik Vannelopéval, a cserfes de annál cukibb autóversenyző kislánnyal.

Ralph hibájából az egész játéktermet fenyegető vírus szabadul el. A bonyodalmak során összefognak a játék karakterek, és új barátságok szövődnek, egészen viccesek is. De a legfontosabb Ralph és Vannelopé igaz barátsága, mely bebízonyítja Ralphnak, hogy a játékbeli karaktere nem a valódi énje.

Szerintünk nincsenek benne félelmetes jelenetek, de akciódús meséről van szó. Amikor Ralph az újonnan érkező modern játékba megy, ott azért vannak komorabb hangulatú jelenetek. A hat éves korhatár besorolás érzékenyebb gyerekeknél valóban indokolt.

Ralph lezúzza a netet – miről szól?

A folytatás talán még viccesebb és még ötletesebb, mint az előző. Ebben a filmben Ralph megtalálta magát, harmóniában él a játékában és a játék közösséggel, és barátjával, Vannelopéval. A túl idilli világban azonban Vannelopé unatkozni kezd, de ezzel egy időben egy váratlan meghibásodás miatt a játékát a végleges lekapcsolás fenyegeti. Amikor a való világban a játékterem tulajdonosa beköti az internetet, akkor Ralph és Vannelopé nagy kalandra indulnak az internetre, beszerezni a meghibásodott alkatrészt.

Itt is elszabadul egy az egész internetet megbénító vírus, és Ralph töléletesnek hitt barátsága is meginog, de a végére minden megoldódik.

Mi tetszett a legjobban?

Ha valaki szereti a rajzfilmeket és gyerek nélkül nézi, akkor is megállja a helyét. Szerintünk zseniális, ahogy az internetet ábrázolják benne. A weboldalakat, usereket, tranzakciókat, kéretlen üzeneteket, keresőket.

Ráadásként feltűnnek a Diseney hercegnők is, Elzától Hófehérkéig, egy igazán vicces jelenet erejéig.

Mi nem tetszett?

Ebben a részben Ralphék bekerülnek egy alvilági apokaliptikus autóversenyzős játékba, aminek van egy kicsit félelmetes hangulata. A gyereknél vegyes reakciót váltott ki az egyik spam szörny, az egyik oda se mert nézni, félt tőle, a másik viszont viccesnek tartotta. A felnőtt véleményem, hogy amúgy tényleg mindkettő egyszerre.

Összességében nagyon jó film, a gyerekeknek és nekünk is tetszett.

 

Kalóz küldetés 

Nyomtatható kincskereső

mesekaland

ÚJ

Kalózos kincskereső játék
Kalózos kincskereső játék

 

Ha szeretnél még gyerekeknek szóló, családi filmekről ajánlót, akkor kövess minket facebookon vagy instagramon. Jó szórakozást kívánunk!